sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Rogan Josh


Etsittiin netistä lammasreseptejä kun oli vielä lammasta, josta piti jotakin ruokaa tehdä. Tämä resepti löytyi Pastan jauhantaa -sivulta. Maustekaappi vaati täydennystä, jotta tämän sai aikaiseksi. Meillä tätä syötiin basmatiriisin kera. Hyvää oli, mutta seuraavalla kerralla voisi tehdä hiukan tulisempaa versiota :O)



ROGAN JOSH

2 rkl kasviöljyä
1 iso sipuli ohueksi viipaloituna (laitettiin pieniksi paloiksi)
3 valkosipulin kynttä murskattuna
½ tl kuivattua, jauhettua inkivääriä
2 tl murskattua korianteria
1 tl unikonsiemeniä
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
¼ tl kardemummaa
¼ tl cayennenpippuria
1/8 tl mausteneilikkaa
1/8 tl muskottia
½ g sahramia (1 maustepussi)
600 g luutonta lampaanlapaa kuutioituna
1½ dl maustamatonta jogurttia
1½ tl suolaa
3 isoa tomaattia kaltattuna ja kuutioituna1 dl vettä
2 rkl persiljasilppua

Kuumennetaan öljy ja paistetaan sipuli vaalean keltaiseksi. Lisätään valkosipuli, inkivääri, korianteri, unikonsiemenet, kumina, kurkuma, paprikajauhe, kardemumma, cayennenpippuri, mausteneilikka, muskotti ja sahrami ja jatketaan paistamista 2-3 minuuttia.
Lisätään kuutioidut lihapalat ja paistetaan niitä kevyesti viitisen minuuttia. Lisätään jogurtti ja suola sekä tomaatit ja vesi.Peitetään kannella ja annetaan ruoan hautua pehmeäksi ja sakeaksi ainakin tunnin verran. Koristellaan persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti